Bistronomie 

We heten je van harte welkom bij "π-bistronomie" in het koetshuis van Le Paige. Bistronomie staat voor lekker en verfijnd eten en drinken in een huiselijke en ongedwongen sfeer. 

Kies voor één van onze klassiekers die we à la carte serveren op donderdag en vrijdag of verwen jezelf met een gastronomisch diner in 3-, 4-, of 5-gangen. Elke maand is het gastronomisch diner opgebouwd vanuit een specifieke invalshoek of thema en heb je de keuze om per gang een aangepaste wijn (glas/fles) te nemen. Zaterdagavond serveren wij geen a la carte.

 

Openingsuren om te eten:

 

Woensdag diner 18.00.u. - 21.30.u. 

Donderdag diner: 18.00.u. - 21.30.u.

Vrijdag lunch: 12.00.u - 14.00.u.

Vrijdag diner: 18.00.u. - 21.30.u.

Zaterdag diner: 18.00.u. - 21.30.u.

 

Wil je zeker zijn van een tafel, reserveer dan via:
https://wwc.resengo.com/le_paige_herentals

De Klassiekers

Voorgerechten:

Huisgerookte zalm: bietjes/ zure room/sjalot/gepofte quinoa

Geitenkaas van “Polle”: handgerolde couscous/Raz-el-hanout/paprika/komkommer

Tomaat garnaal: kleuren tomaatjes, garnalen, soja, gerst
 
Hoofdgerechten:

Entrecôte kempisch natuurvlees: wit-blauw 400 g: pommes pont neuf/ Béarnaise/ fris slaatje

Poulet Jaune: wortel/ Dragon/ mousseline aardappel

Kabeljauw: Prei/ kasteelaardappel/ mosterdmouselinne

De Gastronomische Thema's

Menu 3-gangen: 44,00€
keuze vis of vlees in hoofdgerecht

Menu 4-gangen: 56,00€

* Menu 5-gangen: 68,00€

** optie kaas: + 9,00€

 

Gerechten ook verkrijgbaar in à l'carte
Voorgerecht: 19,00 €

Hoofdgerecht: 28,00 €

Printemps - maart

 

kokkel/komkommer/hangop
_______

*Duif/ Rode biet/ boerenkool
_______

Zeewolf/ bloemkool/
groene kruiden 
_______

Rund / knolselder/ rapensteel/ rode wijn
_______

** Geaffineerde Kazen
_______

Honing/ pinda/ pistache/
witte chocolade

 

 

The Roots - mei

 

Geitenkaas van “Polle”/ rabarber/ buikspek
_______

* Zwarte Pensen/ Perensiroop van “Roes”/ Foie gras
_______

Pieterman/ “Nodderwijkse” asperges/ Baskwadder 
_______

Kempens lam/ratatouille/ Rozemarijn
_______

** Geaffineerde Kazen
_______

Morkhovense saffraan/ cuberdon/ rozenbottel

 

 

 

Escoffier "Restyled" - juni

 

Alose feinte fumé au vert à la flamande froid
Gerookte Meivis/ groene kruiden/ Hopschepper
_______

Homard en Raviole au sauce diplomate
Kreeft/ravioli/ boterrapen
_______

Loup de mer Louis XIV 
zeewolf/ garnaal/ tomaat
_______

Lapin à la Bréhan

konijn/artisjok/tuinboon/
bloemkool
_______

** Geaffineerde Kazen

_______
crêpe suzette

 

 

Zomergasten - juli/augustus