The life of PI

Je wordt niet als kok geboren: koken is een vak. Zoals timmerman, leerbewerker of kleermaker, met dat vleugje kunst van de ambachtsman.

Eind van vorige eeuw verdeelde Pieter zijn tijd tussen de Turnhoutse hotelschool overdag en de keuken van de Herentalse Zalm ‘s avonds. Op eigen benen moesten er centen op de plank komen… Met het diploma in een kader, leerde "de Pi" zijn Kempense klassiekers bij Hotel Geerts en Dirk Wittebroodt in De Watermolen. Aan de voetgangerstunnel in Antwerpen leverde De Kleine Zavel nog extra vakmanschap. Zijn eigen ‘Pieter aan de Poort’ was het begin als zelfstandige kok. Na het ‘Hertals’ avontuur lonkte het buitenland. Het befaamde Banyan in Istanbul voegde de Orient toe aan het smakenpallet. Bij Piet Huysentruyt in Les Vans stond Pieter in voor de desserts.

Meer dan een decennium was Pi daarna terug te vinden aan het fornuis bij bekende Vlaamse Koks: catering met de Boxy broers, hij leidde de brigade bij Wout Bru’s pop-up op Linkeroever, het Lidl 24/7 studentenrestaurant in Gent. Dat evenement was overal een nationaal nieuwsitem, zoals trouwens ook het gastronomisch kerstdiner in de Sint Pietersabdij voor de Gentse daklozen. Duizenden, tienduizenden couverts passeerden...

Die 20 jaar Life of Pi en de gastvrijheid van Annelies: dat is dus onze Bistronomie.